Nieuwbouw in Enschede: 12 geschakelde parkvilla’s in ‘t Vaneker

Op zoek naar een nieuwbouwhuis in Enschede? Niet zomaar een huis, maar een stoere en stijlvolle villa in een natuurrijke historische omgeving met veel oud hout? Kom Parkwonen in ’t Vaneker. Hegeman Bouw realiseert hier 12 geschakelde parkvilla’s in twee verschillende type’s. Sfeervolle nieuwbouw in een parkachtig landschap, architectuur met als doel buiten binnen te ervaren.

1

 

 

BOUWNUMMER

VILLA A

VILLA B

Nieuwbouw geïnspireerd op de jaren ‘20 en ‘30

Living en woonkeuken: naar eigen leefstijl

De living en woonkeuken beslaan samen circa 70 m². Je kunt hier dus heerlijk een avond doorbrengen met vrienden en familie of lekker samen voor de haard. Je bent volledig vrij om deze ruimte in te delen naar jouw eigen leefstijl. Geniet van de open ruimte, met plaats genoeg voor een vijf (!) meter lange eettafel. Houd je living en keuken liever gescheiden? Ook dat kan!

Carport, slaapkamer/badkamer of kantoor

Naast de living en woonkeuken vind je een bijkeuken van ruim 10 m². Je hebt hier de ruimte voor wasmachine, wasdroger, voorraadkast en een eventuele extra spoelbak. Via de bijkeuken kom je in de inpandige berging. We hebben deze zo gemaakt dat je hier, in combinatie met de bijkeuken, ook een slaapkamer met 2e badkamer kunt realiseren. Of: jouw kantoor aan huis!  De carport is geschikt voor twee auto’s. De carport is uiteraard ook als garage uit te voeren.

Vier royale slaapkamers, eventueel 2e badkamer

Op de eerste verdieping heb je vier royale slaapkamers, een inloopkast,  de badkamer en een separaat 2e toilet. Handig is ook de royale berging op deze verdieping. Liever 2 of 3 heel grote slaapkamers? Ook dat kan. Net als een tweede badkamer.

Dakterras, tuin & terras, gasloos

Er zijn meerdere opties mogelijk, ook een dakterras. Hier kun je, volledig prive,  genieten van de zon en van het prachtige uitzicht op het historische park. Dat kan ook achter het huis, in de beschutte tuin met een fraai terras. Het terras is al ontworpen met een tijdloze tegel die mooi past bij de architectuur van de villa, het vele glas en het parklandschap.

Je kunt er nu al voor kiezen om gasloos te wonen zodat je huis al is voorbereid op de toekomst!

Mocht je nog aanvullende wensen hebben, de villa’s bieden allerlei mogelijkheden om ze helemaal op maat te maken.

Villa A

WOONOPPERVLAKTE

200 m2

PERCEELOPPERVLAKTE

van ca 450 m2 tot ca 520 m2

Bouwnummers

2, 4, 6, 7, 9 en 11

Klik op de plaatjes om ze te vergroten

download brochure voor de villa's

Villa B

WOONOPPERVLAKTE

200 m2

PERCEELOPPERVLAKTE

van ca 450 m2 tot ca 520 m2

Bouwnummers

1, 3, 5, 8, 10 en 12

Klik op de plaatjes om ze te vergroten

download prijzenlijst voor de villa's

Parkwonen de villa’s;

de traditie van het moderne, de ervaring van het landschap

De architectuur voor de villa's van ’t Vaneker is ontworpen in de traditie van de moderne architectuur van de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. Ook voor Nederland een rijke periode uit de architectuur geschiedenis met aan de ene zijde van het spectrum een expressieve bouwstijl als de Amsterdamse school en aan de andere zijde een rationele stijl als het Nieuwe Bouwen. Was de laatste een abstracte stijl van wit stucwerk, staal en glas, de school was duidelijk ambachtelijk met veelvuldig gebruik van baksteen, keramische pannen en natuursteen. Een middenweg tussen beide architectuurstijlen vormde in die periode de Haagse school. Deze stijl, welke duidelijk beïnvloed is door Frank Lord Wright, kende niet of nauwelijks decoratie. Schoonheid ontstond door het harmonieus groeperen van bouwvolumes in combinatie met horizontale en verticale accenten in de vorm van raamdorpels, lateien en luifels. De Haagsche school combineerde daarmee de vormentaal van het Nieuwe Bouwen met het materiaal gebruik van de Amsterdamse school.

De villa's van ’t Vaneker gaan door op de essentie van de Haagsche school, een moderne vooral horizontale architectuur met een tastbaar materiaalgebruik als baksteen. De villa's voegen daarbij het ervaren van het landschap toe. Door toepassing van grote glazen puien en een spel tussen metselwerk schijven ontstaat een geleidelijke overgang van binnen naar buiten. De metselwerk schijven raken elkaar amper, zweven deels, schieten door bij hoeken of stoppen juist eerder. Hiermee zijn de villa's niet meer een harmonieuze groepering van bouwvolumes maar een harmonieuze compositie van vlakken. Dit alles met het doel buiten binnen te ervaren.

 

Eerde Schippers

Architect